Halász-Borbély Anita elnökjelölt bemutatkozása

Üdvözlöm a Tagokat,

A nevem Halász-Borbély Anita. Öt éve Domoszlón élek a családommal, van két kis gyermekünk. A kisfiú 6, a kislány 3 éves. 2016 óta vagyok látássérült, mert a beépített műlencse leszakította a retinámat. Bal szememen a látásomat nem sikerült műtétekkel helyrehozni, a jobb szememről 2021-ben szakadt le a retina, ami 30%-ban rendbe tudtak hozni. 2022-ben százalékoltak le, addig aktívan dolgoztam. Az áramszolgáltatónál közel 17 éven keresztül a Méréstechnikai és Mérőellenőrzési Osztályon

dolgoztam. A hozzánk tartozó belső rendszerek üzemeltetésével, karbantartásával foglalkoztam, valamint ezek felhasználóival tartottam a kapcsolatot, ami gyakorlatilag lefedte az összes alkalmazottat. Szerettem a munkámat, mert sokszínű volt és folyamatos fejlődést biztosított. Mindig volt valami változás, ami új kihívással is járt. Villamosipari Szakszervezeti tagként részt vettem az országos találkozókon, ahol megismerhettem, hogy az egyes szakterületeken milyen problémákkal küzdenek a munkavállalók.

A kollégáimmal leszázalékolásom

óta is kapcsolatban állok.

Mielőtt munkavállalóvá váltam, Mérnök Informatikus diplomát szereztem a Dunaújvárosi Főiskolán. A Főiskolai tanulmányaim során a Hallgatói Önkormányzat aktív tagjaként a szakomhoz tartozó diákok mindennapos ügyeit intéztem, valamint intézményszinten a szabályzatok írásával és az iskolai újság szerkeztésével foglalkoztam. Továbbá hozzám tartozott az oktatókkal, a vezetőséggel és a médiával való kapcsolattartás, valamint bevezettem az iskolaújságot, amit írtam és

szerkesztettem.

Egyáltalán nem állnak tőlem messze az egyesület elnöki teendői. Elnökként első teendők között szerepel, hogy megismerjem a már működő folyamatokat, és felmérjem az egyesületi tagok igényeit. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok az egyesületi tagoktól és bízom benne, hogy az évtizedek alatt szerzett tapasztalataimmal és a kapcsolataimmal mégjobbá tehetem az egyesület életét, a közös érdekeinket képviselve.

Céljaim között szerepel, hogy mégtöbb aktív tagunk legyen, mert

hiszek abban, hogy ezzel egy olyan erős közösséget hozhatunk létre, ami elhozhatja a várt változást. Ahogy mondani szokták: „Együtt erősebbek vagyunk.”

Minden tag számára érdekessé és érdekelté kell tenni az egyesületet, amihez több kommunikációra, több közös programra van szükség. Ehhez szükségesnek érzem a régi tagok és a potenciális tagok személyes felkeresését, valamint velük folyamatosan kapcsolatot kell majd tartani. Hiszen vannak tagok, akik otthonról már nem tudnak önállóan elmenni, vagy egyáltalán nem tudják otthonaikat elhagyni. Ők is hozzánk tartoznak, nem szabad

magukra hagyni őket.

A közlekedés nehézségeiben vannak tapasztalataim, amiben mindenképp változtatni szükséges. Pl. útburkolat domborulati módosításával, beszélő vagy jelzést leadó gyalogos átkelőhelyek kialakitásával.

A jelenleg is működő Elemi rehabilitáció szélesebb körben való ismertetése, az ehhez kapcsolódó eszközök bővítését, fejlesztését szintén személyes tapasztalatom alapján látom indokoltnak.

A kulturális és sport köröket

szeretném erősíteni, valamint bemutatni őket, hogy meg tudják mutatni, milyen tehetségesek.

Létre szeretnék hozni egy oktatói klubot is, ahol a szakmai vagy az érettségi vizsgára való felkészítésben tudnék támogatást nyújtani. Akár a szakkönyvek felolvasásáról, vagy a különböző feladatok megoldásáról legyen szó. Szándékomban áll felkeresni egy szakképző intézményt is, ahol a megfelelő eszközök biztosításával támogatni tudják a törekvéseimet.

A céljaim eléréséhez szükséges az erőforrások megteremtése,

pályázatok figyelése, támogatók beszervezése egy olyan feladat, amit sajátomnak érzek. Úgy gondolom, hogy ha megkapom a tagok megtisztelő bizalmát és rám szavaznak, akkor arra fogok törekedni, hogy ne csalódjanak bennem. Mindent meg fogok tenni azért, hogy mégjobb közösségi életünk legyen, szemelőtt tartva az egyesület érdekeit és a tagok egyéni igényeit is.

Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam.

Tisztelettel:

Anita