Bemutatkozás

Egyesületünk már 5 évtizede dolgozik azon, hogy a tagjaink érdekvédelmét ellássa és fő célunk, hogy javítsuk a látássérültek életkörülményeit és lehetőségeit.

Céljaink közé tartozik, hogy elősegítsük a Magyarország területén élő látássérültek rehabilitációját, oktatását, művelődését és társadalmi integrációját.

Tanítjuk a Braille-írást, a kommunikáció, a tájékozódás és a közlekedés látássérültekre szabott formáinak elsajátítását, valamint speciális eszközök használatát.

Törekszünk az akadálymentes közlekedés és ügyintézés kialakítására, azért, hogy egy látássérült minden ügyet önállóan is el tudjon intézni és ne kelljen külső segítséget igénybe vennie.

Támogatjuk a vakvezető kutyák kiképzését és nagyon örülünk, amikor egy tagunknak sikerül egy ilyen segítőtársra találni.

Közös programokat, kirándulásokat szervezünk, hogy növeljük az egyesületen belüli összetartást és minél több élménnyel gazdagodjunk.

Kiemelt figyelmet fordítunk a látássérült gyermekekre, fiatalokra és szeretnénk, ha megtapasztalnák azt, hogy egy látássérült ember is tud teljes, boldog életet élni.