Indul az új Távszem nyilvános tesztidőszaka

Az MVGYOSZ 2023. június 26-án hétfőtől indítja útjára az új Távszem szolgáltatást, melyet a tavszem.mvgyosz.hu oldalon érnek el a felhasználók. A szolgáltatás ez időtől kezdve a BlindShell 2-es készüléket használók részére is biztosítja a távoli segítségnyújtást!
Az eltelt néhány hétben több alkalommal és több módon is adtunk arról tájékoztatást, hogy az MVGYOSZ a közkedvelt Távszem szolgáltatását új platformra helyezi át, melynek eredményeként nemcsak az iOS és Android rendszert használók hívhatják a szolgáltatást, ha látó segítségre van szükségük, hanem a BlindShell Classic 2 készüléktulajdonosok részére is megnyílik ez a lehetőség.
A többhetes zártkörű tesztelést követően 2023. június 26-án hétfőn 6 órától a régi Távszem alkalmazás nem lesz elérhető, mert az operátorok már az új felületen fogadják a hívásokat.
Figyelem, az új Távszem nem alkalmazás! A tavszem.mvgyosz.hu weboldalt kell behívni a telefon böngészőjébe. (Safari, Chrome stb.) Amint a böngésző megnyitotta a weboldalt, hozzá tudjuk adni az ikont a főképernyőhöz.
Az alábbiakban részletezzük, hogy miként érhetik el a szolgáltatást a iOS, Android, illetve a BlindShell Classic 2 felhasználók.
Beállítás iOS rendszeren
A tavszem.mvgyosz.hu weboldalt hívja be a telefon böngészőjében, majd válassza a megosztás gombot, és ezt követően keresse meg a főképernyőhöz adás lehetőségét. Ha ezt választjuk, akkor a készülék feldob egy megerősítő kérdést, és a hozzáadás gombbal a közvetlen link kikerül a készülék képernyőjére. Ezt követően nincs szükség a böngésző használatára, közvetlenül elérhető a szolgáltatás a képernyőre kihelyezett link segítségével.
Beállítás Android rendszeren
A tavszem.mvgyosz.hu weboldalt hívja be a telefon böngészőjében, balra söpréssel a további lehetőségek gombot kell kiválasztani. Ezt aktiváljuk, majd söprögetéssel keressük meg a telepítés gombot. Erre rákoppintunk, és a szolgáltatás ikonja megjelenik az alkalmazáslistában vagy a képernyőn, ez a telefon beállításától függ. Ezt követően nincs szükség a böngésző használatára, közvetlenül elérhető a szolgáltatás a képernyőre kihelyezett link segítségével.
Elérés BlindShell Classic 2-es készüléken
Írjuk be a telefon böngészőjébe a tavszem.mvgyosz.hu címet, majd válasszuk a kedvencekhez adás lehetőségét. Ezt követően a böngésző kedvencek menüpontjában közvetlenül elérhető a Távszem.
Azon látássérült személyek, akik tagsági jogviszonnyal rendelkeznek az MVGYOSZ 21 tagegyesülete egyikénél, vagy ha nem tagok egyetlen egyesületnél sem, de korábban regisztráltak a szolgáltatásokra, azoknak nem kell mást tenni, csak a törzsszám és az e-mail cím megadásával aktiválni kell a Távszem szolgáltatást.
A szolgáltatás eléréséhez csak azoknak kell regisztrálni, akik még eddig nem használták a Távszemet, és akik nem tagok egyetlen egyesületnél sem, de a regisztráció során hitelt érdemlően igazolni tudják a jogosultságukat, azaz azt a tényt, hogy látássérült személyek.
Az új rendszer zökkenőmentes használata érdekében az MVGYOSZ online felkészítést tartott a tagegyesületek részére, melynek eredményeként az alábbi tagegyesületeknél tudnak segítséget kérni az új Távszem használatához:
Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete
Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Győr-Sopron Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Nógrád Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete
Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete
Azon felhasználók, akik nem egyesületi tagok vagy tagok, de nem kaptak kielégítő választ a tagegyesülettől, de szeretnének információt kérni az új szolgáltatásról, az MVGYOSZ ügyfélszolgálatának elérhetőségei egyikén érdeklődhetnek.
Az MVGYOSZ Távszem szolgáltatás használatáról részletesen az alábbi linken olvashat:
https://www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2023/06/MVGYOSZ-Tavszem-alkalmazas-elso-hasznalat-felhasznaloi-leiras-honlap.pdf
Az új Távszemmel foglalkozott a Gépház csapata is, melyet az alábbi linken lehet visszahallgatni:
https://gephaz.hobbyradio.hu/?powerpress_pinw=1009-podcast&fbclid=IwAR0YbDiXQKOGbE9hsHyXXMiv19_jBaFD7zaaHJPUY-4xBBz00sRFCmMdJ2Y
Összeszedtük a szolgáltatással kapcsolatos gyakori kérdéseket, melyet az alábbi linken olvashat el: https://tavszem.hu/gyik/
Frissítettük a Távszem általános szerződési feltételeit is, melyet az alábbi linken olvashat el: https://tavszem.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/
A kéthónapos nyilvános tesztidőszak alatt szívesen fogadjuk észrevételeiket a szolgáltatással kapcsolatosan az info@tavszem.hu e-mail címen.
Mint minden új internetes szolgáltatásfejlesztésnél a Távszem megújulásánál is az a legfontosabb, hogy a felhasználók megelégedésére szolgáljon a felület, ugyanakkor a meghirdetett tesztidőszaknak pontosan az a célja, hogy a felhasználók tapasztalatai, észrevételei közvetlenül eljussanak hozzánk, hogy javítani tudjuk az esetleges hibákat.
Kérjük, hogy észrevételei megfogalmazásánál törekedjen arra, hogy minél pontosabban leírja a tapasztalatokat.
Köszönjük, hogy a Távszem felhasználói között tudhatjuk, és bízunk abban, hogy az új szolgáltatás még inkább segítségére lesz a mindennapokban!
Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető