Felügyelő bizottsági jelentés

Tisztelt olvasóink!

Az alábbiakban egyesületünk felügyelő bizottságának jelentését olvashatják.

Időszak: 2022.évi, valamint 2023. első negyedév

Készült: a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesületében 3300 Eger Kossuth Lajos utca 5 szám alatt.

Bíró József Felügyelő bizottság Elnöke: Az Egyesület Elnöksége töretlen lelkesedéssel folytatta munkáját. Az Egyesület az Alapszabályban rögzített és a törvényi előírásoknak megfelelően működik. Tagdíj befizetések, Elnökségi jegyzőkönyvek, Elnökségi határozatok és a munkavállalók személyes anyaga napra készen, rendezett formában van.

A tavalyi évben az FB által az Elnökséghez intézett probléma felvetésre a VGYHME Elnöke beszámolt, hogy a vízhálózat és a nyílászárók szigetelése a 2020-as év őszén megtörtént, amennyire az egyesület anyagi helyzete engedte. Női mosdóban rendezett a vízhálózat, a Férfiban még nem.

2022.évben 14-vel kezdtük, és az év végére 12fő lett a munkavállalók száma. A dolgozók számára maximálisan biztosítva van az eszközök megléte és használata. Továbbá az alkalmazottak munkabére minden hónapban, minden esetben pontosan és maradéktalanul, meghatározott időben kifizetésre kerül.

Az egyesület bérleti díjával kapcsolatban nem áll fent hátralék, valamint a szolgáltatók felé nincs hátraléka az egyesületnek. Az anyagi források megfelelőek és biztosítottak a további zökkenőmentes működéshez.

A közüzemi számlák tehát napra készen, kiegyenlítve vannak, és továbbra is csoportos beszedési megbízással kerülnek kifizetésre. A dolgozók munkabérét minden hónap 10. napjáig kell kifizetni, a járulékokat a hónap 12. napjáig kell rendezni. A munkavállalók bére és azt terhelő járulékai az áttekintett dokumentáció alapján nem mutatnak hiányosságokat.

Az utolsó negyed évben az MVGYOSZ költségvetés fenntartási költségből volt annyi megtakarítás, hogy a szükséges tisztítószerek és papírírószerek előre megvásárlásra kerültek a 2022-es évre.

A farsangi ünnepség idén is megrendezésre került anyák napjával is, továbbá az év hátralévő részében az elnökség tervezi az, fehérbot napja, valamint, szüreti bált, a karácsonyi ünnepség megtartását is.

Az egyesületnél az Állam Kincstár volt ellenőrizni, mindent rendben találtak. Az akkreditációs, illetve a foglalkoztatási támogatást, illetve a foglalkoztatáshoz tartozó papírokat nézték át. Ez 6 embert érint az egyesületnél. Ellenőrizték, hogy részükre a munkabér rendszeresen kifizetésre került-e. Tehát az ellenőrzés rendben lezajlott.

Egy-két apró javítást, szám kerekítést szükséges korrigálni.
Az adó 1%-os elszámolás megtörtént az országos szövetség felé, melyet rendben találtak. Az új munkaszerződések megkötése megtörtént az elemi rehab dolgozók részére a 2022-2023-as időszakra.

Az iroda bérleti díjjak emelkednek az inflációval Salgótarjánban, és a Technika Házában is. Ez 5%-os emelkedést eredményezett a Tarjáni irodánál, az egri iroda mellé lett egy tároló helyiség bérelve az alaksorban, ami alkalmas dobozok, iratok, tisztítószerek tárolására. Ezzel növekedik a Klapka úti bérleti díj.

Beszerzések:

 Színes nyomtató ami a tagok tagkönyvében lévő fényképének elkészítését segíti. Szigetelésre került az előtér egy része.

Az épület rendszeresen karban van tartva, azonban pl. a konnektorok nagyon rossz állapotban vannak, ezért a felújításra valóban nagy szükség lenne.

Kelt: Eger, 2023. Május 12.

Bíró József FB elnök: 

Kovács Anna FB tag:

Gecse József FB tag:

Urbán Luca FB póttag