Felhívás RETINITIS PIGMENTOSa betegségben szenvedők részére

Tisztelt tagtársunk!

Egyesületünk együttműködve az MVGYOSZ-el és a Debreceni Szemklinika tanszékvezető egyetemi docensével, dr. Fodor Mariann klinikaigazgatóval, várja azon látássérült személyek jelentkezését, akik degeneratio pigmentosa retinae vagy más néven retinitis pigmentosa szembetegséggel élnek.

A Debreceni Egyetem Orvostudományi Centruma Szemészeti Klinikája részt vesz partnercégével és a SOTE Szemészeti Klinikájával egy olyan projektben, melyben fel kívánják mérni az országban élő retinitis pigmentosás betegeket annak érdekében, hogy genetikai állapotuk feltérképezésével a későbbiekben lehetőséget tudjanak biztosítani számukra az ún. látásjavító génterápiás eljárásban való részvételre.

Tehát amennyiben ön, családtagja vagy ismerőse degeneratio pigmentosa retinae vagy retinitis pigmentosa szembetegség okozta látáscsökkenéssel vagy látásvesztéssel él, és szívesen vállalja, hogy részt vesz e látásjavító génterápiás eljárás előkészítésében, akkor az alábbiak szerint várjuk jelentkezését:

Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos utca 5. Tel.: +36/36-410-749 Mobil: +36/30-506-65-20 E-mail: iroda@vgyhme.hu0,