Egyesületünk nyári Besenyőtelki rendezvényéről az alábbi cikk jelent meg a Szociális Ágazati Portálon

EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT
Sajtóközlemény
MONTÁZS projekt – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése
EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001
A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NSZFK) európai uniós támogatásból valósítja meg az EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001 kódszámú MONTÁZS projektet. A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése.
Együttműködésben a fogyatékos emberekért
A MONTÁZS projekt egri fogyatékosságügyi tanácsadói a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesületének egésznapos rendezvényén vettek részt Besenyőtelken a Tájházban.
A fogyatékos emberek számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés elősegítése érdekében fogyatékosságügyi tanácsadói hálózat működik, országszerte 22 Információs és Koordinációs Pont (IKOP) nyújt térítésmentes szolgáltatást az érintetteknek. A Pontokon fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak, akik pontos és releváns információkkal látják el az érdeklődőket személyesen, telefonon és e-mailben is. A szolgáltatásokat rendezvényeken való részvételükkel is népszerűsítik.
Július végén a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete a besenyőtelki Tájházban tartott egész napos programot, ahol az egri fogyatékosságügyi tanácsadók is részt vettek. Évek óta sikeresen dolgoznak együtt az Egyesület elnökével, Bukta Gábor pedagógussal, aki többször is részt vett már a tanácsadók által a megyében tartott szemléletformáló eseményeken.
A családias légkörű, jó hangulatú eseményen számos látássérülésre specializálódott, akadálymentes társasjátékot is ki lehetett próbálni, így a Fekete történetek, Parfüm, Zooloretto, Honfoglaló, Nottingham bírája nevű játékokat. A bográcsozás, a játékok és a zenei programok mellett a gyerekek számára egy kisállat-simogató is helyet kapott a rendezvényen.
A MONTÁZS projektről bővebb információt az alábbi linken talál:
https://nfszk.hu/projektek/montazs-projekt
A MONTÁZS projekt képviselői Heves megyében
Az egri IKOP fogyatékosságügyi tanácsadói várják az érdeklődőket a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságon működő irodájukban.
Cím: 3300 Eger, Mindszenty Gedeon u. 12.
E-mail cím: ikop.eger@fszk.hu
Fogyatékosságügyi tanácsadók:
Fónagyné Szokolai Katalin +36 20 381-4038
Püspöki Natália Pálma +36 20 267-6547