Más megvilágításban kiállítás meghívó

Más megvilágításban – egy szemtelenül sokszínű kiállítás!
Egyedülálló kiállításra várjuk az érdeklődőket Egerben, az egyetem B épületében. A tárlaton a látássérülés történetét ismerhetik meg a látogatók – a társadalmi megítélésük változását, a különféle oktatási segédeszközök fejlődését, valamint a vakvezetőkutyák történetét és kiképzésük menetét.
A kiállításunk másik fő célja, hogy bemutassunk olyan felfelé ívelő életpályákat a látássérültek közül, amelyek demonstrálják, hogy fogyatékkal élőként is lehet példaértékű életet élni; karriert építeni, csúcsteljesítményt elérni, maradandót alkotni, a társadalom hasznos tagjává válni.
Sportegyesületként kiemelt helyet szánunk a kiállításon a magyar parasport fejlődésének bemutatására. Emellett az érdeklődők megismerhetik más területek neves látássérült képviselőit is; az irodalom, a képzőművészet, a fotográfia és az előadóművészet világából.
A tárlaton e témák tárgyai, dokumentációi, alkotásai, relikviái is megtekinthetők lesznek, valamint ehhez kapcsolódóan beszélgetünk látássérült alkotókkal, művészekkel, paralimpiai sportolókkal, és a vakvezető kutyák kiképzőivel is! Kerekasztal beszélgetések:
– Paralimpikonok, Világ- és Európabajnok parasportolók – Július 27. 11 óra
– Vakvezetőkutyák története és kiképzése – Július 30. 10 óra
– Nem mindennapi fotósok – Augusztus 3. 10 óra
– Szobrászat és festészet – Augusztus 6. 10 óra
– Írók és költők – Augusztus 10. 10 óra
– Stand up vakon – Augusztus 13. Sulyok Péter humorista 10 órától interaktív előadás, 14:15 órától stand upA rendezvény helyszíne: 3300 Eger, Eszterházy Károly Egyetem B épülete.
Időpontja: 2021 július 27 – augusztus 13. 10-16 h
A belépés díjtalan!
A kiállítás a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett látogatható!
A program a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg! Bővebb információ:
Tel: (20) 537-0055
Email: iroda@vgyse.hu
Facebook: www.facebook.com/vgyse.eger