Immár második éve hogy a szüreti alkalmunkat autentikusan, egy egri pincészetben tartjuk meg. Ez évben az év Borászok Borásza kitüntetetje, Gál Tibor méltán nemzetközi hírű pincészete adott helyszínt és kedvezményével támogatást a vidám eseményeknek.
Az idő elég morcos volt, de ez nem vette el a kedvünket az egyesületünktől alig 10 perc sétára lévő pincészet és Fusió étterem meglátogatásától.
Érkezésünk után a pince labirintusba mentünk egy vezetéses bemutatóra, ahol a családi pincészet egyik vezetője mutatta be a pincét és történetét. Igen nívós és ráadásul szinte teljesen akadálymentesen bejárható pincével ismerkedhettünk meg.
A pincelátogatás nem sokat ér jó bor nélkül, ezért a borászat négy remek borát kóstolhattuk meg egy remek kacsazsíros kenyérrel, nehogy túlságosan a fejünkbe szálljon.
Népdal körünk igazi hangulatot is teremtett hozzá remek válogatásával, és még a szürethez illő verseket is meghallgathattunk.
Mire elfogyott a bor is, kenyér is, időnk is, az eső eleredt, de ez egy pillanatig sem tudta a már jól megalapozott hangulatunkat elvenni.